Sportvis Vangsten Registratie • sinds 2001 • 30.611 leden • 1,20449 miljoen vangsten

Of zoek naar:
Home / Over SVR / Onderzoek / Projecten / Onderzoek-visstand-verspreiding-door-verenigingen-en-federaties

Onderzoek visstand/verspreiding door verenigingen en federaties

Onderzoek visstand/verspreiding door verenigingen en federaties

Hengelsportverenigingen en -federaties kunnen vangstgegevens opvragen via het SVR Dataportaal. Met deze gegevens kunnen zij een bijdrage leveren aan onderzoek naar visstanden, de ontwikkeling van viswateren en de verspreiding van vissoorten.

Wie ontvangt de vangstgegevens en waarvoor worden ze gebruikt?

Alleen door Vangstenregistratie.nl goedgekeurde hengelsportorganisaties kunnen in het SVR Dataportaal vangstgegevens opvragen en ook elke data-export moet door Vangstenregistratie.nl worden goedgekeurd.

De gegevens zullen bijvoorbeeld worden gebruikt voor onderzoek naar de visstand, analyse van de ontwikkeling van lokale viswateren en regionaal verspreidingsonderzoek.

Overeenkomst met Vangstenregistratie.nl

Elke hengelsportorganisatie die gegevens via het SVR Dataportaal wil gebruiken, sluit een overeenkomst met Vangstenregistratie.nl. Hierin zijn voorwaarden vastgelegd voor het gebruik en publicatie van de gegevens. Het kan zijn dat de organisatie binnen een project of samenwerking vangstgegevens aanlevert aan een derde partij. Ook op deze levering en het gebruik door de derde partij zijn voorwaarden van toepassing.

Wat wordt geleverd?

Een aangesloten hengelsportorganisatie kan alleen gegevens in een specifieke regio opvragen. Het totale bereik van het SVR Dataportaal betreft vangsten in heel Nederland.

Als je meewerkt aan dit project dan leveren we de volgende informatie:

- datum
- uren gevist
- aantal hengels
- naam vissoort
- positie
- lengteklasse
- aantal

Je naam wordt niet geleverd, de gegevens zijn dus anoniem.

Log in of word gratis lid om je deelname in te stellen