Sportvis Vangsten Registratie • sinds 2001 • 31.654 leden • 1,274929 miljoen vangsten

Of zoek naar:
Home / Nieuws / Vangstenregistratie.nl werkt mee aan Visatlas Zuid-Holland

Vangstenregistratie.nl werkt mee aan Visatlas Zuid-Holland


Steeds meer Nederlandse sportvissers kunnen met hun logboek bijdragen aan kennis van de Nederlandse natuur. De Visatlas van Zuid-Holland is de derde atlas waaraan je met SVR kunt meewerken.

RAVON heeft Vangstenregistratie.nl gevraagd een bijdrage te leveren aan de Visatlas van Zuid-Holland. Natuurlijk werken we graag mee aan dit mooie project, omdat het de kennis van de verspreiding en bescherming van vissoorten ten goede komt.

Verschillende hengelsportorganisaties leveren data aan deze atlas, waaronder diverse hengelsportverenigingen, Sportvisserij Nederland en Mijnvismaat.

Jij bepaalt of je meedoet

Op onze natuurprojecten pagina kun je instellen of jouw Zuid-Hollandse vangsten voor de visatlas mogen worden gebruikt. Deelname is standaard ingeschakeld.

De vangstgegevens die we leveren zijn anoniem, bevatten geen lengte/gewicht indicatie en worden met veel andere waarnemingen samengevoegd per kilometerhok. Je hoeft dus niet bang te zijn dat details van die ene topstek of recordvangst bekend worden.

SVR en onderzoek

Al 12,5 jaar zet Vangstenregistratie.nl gegevens in voor sportvissers, maar ook voor onderzoek, natuurkennis en bescherming van vissoorten in Nederland. Dit is één van onze doelstellingen.