Sportvis Vangsten Registratie • sinds 2001 • 31.654 leden • 1,274929 miljoen vangsten

Of zoek naar:
Home / Nieuws / SVR en natuuronderzoek: baas over eigen gegevens

SVR en natuuronderzoek: baas over eigen gegevens


Bijdragen aan natuuronderzoek dat de hengelsport ten goede komt, is een belangrijke doelstelling van Vangstenregistratie.nl. Gebruikers zijn eigenaar van hun gegevens, maar verlenen de site toestemming om vangstgegevens voor zulk onderzoek in te zetten.

Deelname standaard, maar niet verplicht

Deelname aan onderzoeksprojecten is bij elke gebruiker standaard ingeschakeld, maar niet verplicht. Jij blijft baas over je gegevens. Wil je niet aan een project meewerken, of je standaard deelname aan alle projecten uitschakelen, dan kun je dit gemakkelijk instellen op de projectenpagina.

Goed voor bescherming van vissoorten

De komende tijd werkt Vangstenregistratie.nl mee aan twee projecten: de visatlassen van Zeeland en Friesland. Met een visatlas zijn waterbeheerders in staat om beter rekening te houden met beschermde vissoorten en de ecologische kwaliteit van de visgemeenschap. Hier lees je wat we leveren en hoe zo'n visatlas eruitziet.

In de nabije toekomst verwachten we vaker aan onderzoeksprojecten te gaan meewerken. We ontvangen veel positieve reacties op deze doelstelling. 'Een bijdrage kunnen leveren aan natuurkennis' blijkt voor de meeste mensen een (extra) reden om SVR te gebruiken!