Sportvis Vangsten Registratie • sinds 2001 • 31.673 leden • 1,276112 miljoen vangsten

Of zoek naar:
Home / Nieuws / SVR en Soortenbank.nl verstevigen samenwerking

SVR en Soortenbank.nl verstevigen samenwerking


Vangstenregistratie.nl en Soortenbank.nl verstevigen de samenwerking die begin 2012 werd gestart. Het doel van de samenwerking is beide systemen te verrijken voor een nog sterkere dienstverlening aan de gebruikers.

De websites maken op een slimme manier gebruik van elkaars unieke informatie aanbod. Het vangstenlogboek SVR is uitgebreid met de determinatiemodule van Soortenbank. De app "Zoetwatervissen van Nederland" verwijst haar gebruikers naar de SVR vissoorten kennisbank.

SVR en Soortenbank vissoorten determinatie SVR vissoorten kennisbank in Zoetwatervissen app SVR vissoorten kennisbank

SVR en determinatiemodule

De handige determinatiemodule van Soortenbank is volledig geïntegreerd in SVR. Een visser die niet weet wat hij heeft gevangen, kan tijdens het invoeren de determinatie module starten - en daarna de gevonden vissoort direct invoeren in SVR.

App "Zoetwatervissen van Nederland" en vissoorten kennisbank

De populaire app "Zoetwatervissen van Nederland" (Android/iPhone) van Soortenbank.nl bevat directe links naar de vissoorten kennisbank van Vangstenregistratie.nl. Gebruikers van de app ontdekken zo welke lengteklassen van een soort in Nederland met de hengel worden gevangen, wanneer, en met welk aas. Er wordt, zoals gebruikelijk op Vangstenregistratie.nl, natuurlijk geen stekinfo vermeld.


Beide sites over de samenwerking:

Peter Schalk, directeur ETI BioInformatics:

Peter Schalk - directeur ETI BioInformatics"Informatiesystemen zijn duur om te ontwikkelen en te onderhouden. Door in samenwerking met SVR gebruikerswensen aan te pakken kon kostenefficiënt een bredere dienstverlening worden bereikt.

De Soortenbank biedt door wetenschappers gevalideerde informatie over de meest voorkomende soorten in Nederland. Centraal daarin staat de determinatiemodule. Immers, met de juiste naam kan snel allerlei informatie over de soort gevonden worden. ETI apps zijn speciaal gemaakt voor het determineren in het veld: ideaal voor sportvissers!

Correcte namen zijn belangrijk voor een goede vangstregistratie. SVR biedt een uniek gratis logboek voor en door sportvissers om vangstgegevens te registreren. Door het koppelen van onze determinatiemodule aan SVR ontstaat een mooi stukje productinnovatie."

Jorrit Venema, oprichter Vangstenregistratie.nl:

Jorrit Venema - oprichter SVR"De determinatie module hebben we echt schitterend geintegreerd. Je hoeft SVR niet te verlaten, je hoeft niets op te starten: gewoon ín SVR je vis determineren en daarna meteen invoeren! Niet alleen maakt dit SVR een completere tool voor de visser; het past ook goed bij ons streven naar een hoge gegevenskwaliteit op Vangstenregistratie.nl.

Deze transparante, hoogwaardige determinatiemodule sluit naadloos aan onze bij andere instrumenten voor kwaliteitsbewaking, zoals invoerrestrictie en 'expert reviewing'.

Dat Soortenbank.nl vanuit haar mooie Zoetwatervissen app verwijst naar de SVR vissoorten kennisbank, is natuurlijk een hele eer. Het is een bevestiging van de kwaliteit van Vangstenregistratie.nl, dat een organisatie als ETI BioInformatics de informatiewaarde van SVR-gegevens inziet en deze nog breder toegankelijk wil maken.

Voor de volledigheid lijkt het me goed om te vermelden dat er openbare pagina's op Vangstenregistratie.nl worden gebruikt, waarop uiteraard geen stekinformatie of persoonlijke gegevens worden verstrekt."