In het najaar van 2001 werd de eerste vangst met SVR geregistreerd. Nederlands eerste vangstenlogboek groeide in 12,5 jaar van een simpel Windows-programma tot de grootste online vangstencommunity van het land. Deze week heeft ook het 25.000ste lid zich ingeschreven.
"Allereerst dank aan alle leden voor jullie jarenlange support en het registreren van je vangsten! SVR is vooral de laatste jaren enorm gegroeid. We hebben nu bijna 430.000 vangsten verzameld, waarvan maar liefst 150.000 vangsten sinds 2012 werden geregistreerd.
Ik vind het fantastisch om te zien dat zoveel mensen SVR al die jaren trouw blijven en zoveel extra visplezier terugkrijgen van het registreren van hun vangsten. Voor mij persoonlijk is dit al jarenlang de drijfveer om met heel veel plezier aan SVR te blijven werken.
Zo zag SVR er uit in 2001
Functioneel gezien weten de meeste leden inmiddels wel wat ze van SVR mogen verwachten: voortdurende verbetering en aanpassingen o.b.v. feedback van de gebruikers.
De afgelopen twee jaar zijn maandelijks verbeteringen doorgevoerd op Vangstenregistratie.nl en in de Vangsten app. Dat is minstens één keer per maand, 24x op rij.
Dat dit steeds meer de goede kant opgaat blijkt wel uit de vele positieve reacties die we lezen per
email, op internet en bij de Vangsten app reviews. Daarom gaat Vangstenregistratie.nl zich de komende tijd ook wat meer richten op andere zaken.
Eén van die zaken is meer terugkoppeling: we gaan manieren zoeken om de leden van SVR meer waarde uit de collectieve vangstgegevens terug te geven. De nieuwste statistiek en filteropties zijn daarvan een voorbeeld, maar ook ons nieuwe online magazine Nederland Vangt.
Daarnaast willen we gebruikers de mogelijkheid geven om met hun vangstgegevens mee te werken aan natuurprojecten. Daarvoor zoeken we directe samenwerking met onderzoeksorganisaties.
Een goed voorbeeld is de Visatlas Zeeland, het eerste project waaraan je direct via de website kunt bijdragen. De komende maanden hopen we nog meer samenwerkingen met onderzoeksorganisaties bekend te maken.
We streven ernaar dat iedere visser die dat wil, met zijn SVR-logboek direct kan bijdragen aan de kennis over en bescherming van Nederlandse vissoorten. Dat is goed voor natuurkennis, goed voor vissen en goed voor de hengelsport!"