Sportvis Vangsten Registratie • sinds 2001 • 31.640 leden • 1,273805 miljoen vangsten

Of zoek naar:
Home / Nieuws / Federatie Zuidwest Nederland stopt met hengelvangstregistratie

Federatie Zuidwest Nederland stopt met hengelvangstregistratie


Hengelsportfederatie ZWN doet niet langer aan hengelvangstregistratie. De federatie zegt geen gebruik te maken van vangstgegevens van sportvissers. We vroegen Ard Verheijen, werkzaam bij FZWN, om een toelichting.

"Wij hebben de individuele vangstgegevens die we als federatie binnenkrijgen eigenlijk nog nooit gebruikt. Wedstrijdgegevens gebruiken we wel, om te kijken hoe de vangsten van wedstrijden over langere termijn veranderen. Maar individuele gegevens vinden wij niet geschikt om iets te kunnen zeggen over trends en ontwikkelingen.

Ik zie het zelf ook als iets dat vooral leuk is voor vissers. Als organisatie doen wij er niets mee."

4100 FZWN-leden op Vangstenregistratie.nl

Federatie ZWN was ook aangesloten bij Vangstenregistratie.nl. De federatie kon hier de vangstgegevens inzien die via hun aangesloten verenigingen werden gerapporteerd. Meer dan vierduizend Vangstenregistratie.nl-leden zijn woonachtig in de regio van Sportvisserij Zuidwest Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland). Samen registreerden ze in SVR tot nu toe ruim 153.000 visuren en meer dan 100.000 visvangsten.

Vangstenregistratie.nl gelooft wél!

Natuurlijk geloven wij wel in de waarde van vangstgegevens. In de eerste plaats is het bijhouden van een vangstenlogboek zoals SVR gewoon heel erg leuk voor jezelf. Je leert van je eigen prestaties, volgt je vismaten en ontmoet nieuwe visvrienden. Jouw gegevens kunnen, samen met die van andeen, ook van waarde zijn voor 'goede doelen' zoals onderzoek en visstandbeheer.