Sportvis Vangsten Registratie • sinds 2001 • 31.634 leden • 1,273303 miljoen vangsten

Of zoek naar:

Waarom is Rik lid van SVR?

Ik ben Rik Kreunen en ik woon sinds 14 jaar in Amsterdam. Toen ik hier als geboren achterhoeker kwam wonen leek het heel even op een slechte deal: de plattelandsvrijheid ingeruild voor de drukte. Het tegendeel bleek waar. Al snel ontdekte ik de vele mogelijkheden van de (door velen onderschatte) uitgestrekte stadsnatuur en ongekende vrijheid in en rondom het waterrijke Amsterdam.

In 2011 heb ik “The Amsterdam CITYINDIAN” opgericht, met als onderdeel: Fishing with the Chief. Oerrelaxed, 100% natuurlijk, maar tegelijkertijd ook onwijs uitdagend. Terwijl je lekker in beweging bent, ontdek je samen met een officiele visgids en een trapkajak de vrijheid van de stadsjungle in of rondom Amsterdam. Een combinatie van passie voor Amsterdam, de natuur en zijn ontembare ontdekkingsdrang.

Hoe ben je begonnen met vissen?

Met de koop van onze woonboot in Amsterdam, groeide de liefde voor zoetwater en ook de interesse voor het onbekende: de onderwaterwereld. Dit –vissen voor dummies vanaf de woonboot - werd een leuk ontspannende activiteit. Met vrienden vanaf het terras, of uit het raam. Muziekje op de achtergrond en vissen maar!

Twee jaar later, tijdens een bezoek in Australië gingen mijn ogen pas echt open. Dit is vissen zoals vissen bedoeld is. Op elke hoek van de straat of benzine station kan visgerij gekocht worden. Gewoon, zoals het vroeger ook ging: Niet moeilijk doen. Haak, lijn, hengel en bait, herstel: heul veul bait!! Die verleiding kon ik niet weerstaan. Een dikke werphengel, flinke lijn, en allerlei soorten bait. Onze camper stonk in no time als een Urker viskotter, maar dit was het meer dan waard. Wat een geweld, en wat sloeg ons hart vaak over Met als klap op de vuurpijl, de Sting-ray om 2 uur ’s nachts! Dat was wel anders dan de kruideniers visjes die ik gewend was……ik was definitief verkocht en besloot op roofvissen over te gaan!

Wat vind je leuk aan SVR?

Toen ik startte als erkend Amsterdams viskano gids wilde ik uiteraard mijn vangsten registreren. Via de Amsterdamse hengelsport vereniging, werd ik getipt voor de SVR. Inderdaad, het perfecte medium voor dit doeleinde. Niet meer niet minder. Vangstlocaties, vissoorten, lengten, gewichten, aantallen, maar ook het toegepaste aas, datum, you name it, they got it! Nu met de integratie met de social media wordt alles wel heel gemakkelijk gemaakt. Via de facebook plugin op onze website komen de vangsten van onze klanten weer terug. Scheelt veel tijd.

Raad je andere vissers aan lid te worden van SVR?

SVR is leuk en handig. Het is een vette site en omvat veel meer dan alleen het registreren van visvangsten. Het is de spin in het web voor elke visliefhebber. Het geeft de beginnende visser een vliegende start en de gevorderden kunnen veel informatie uit deze enorme gave vormgegeven database halen. Deze “online almanak” is een must!