Sportvis Vangsten Registratie • sinds 2001 • 31.636 leden • 1,27346 miljoen vangsten

Of zoek naar:

Waarom is Peter lid van SVR?

Hoe ben je begonnen met vissen?

Ik zal een jaar of 10 geweest zijn toen ik wat serieuzer vissen ging. Dit kwam door mijn Beppe (oma) die het erg leuk vond om in de nabijgelegen vaart te gaan vissen met haar kleinzoon. De ene na de andere voorn werd door ons gevangen, waar bij zij steevast maar een meter uit de wal viste “want daar zwemt de vis ook” was haar motto. En hoe je het ook bekijkt Beppe ving steeds de deurmatten terwijl ik het met de kleintjes moest doen :).

Tijdens deze ochtenden en middagen is het geduld gekweekt waar ik nu bij de trolsessie’s profijt van heb als het eens even duurt voordat ik wat vang. Na de vaste stok kwam er een werphengel met een Rapala J11 voor de roofvis, beide de basis van een ondertussen uitgebreide verzameling. Mijn vader hield niet van vissen, die was meer te vinden in het veld. Kievietseieren zoeken toen dat nog zijn charme had. De liefde voor de natuur is me wel door beiden bijgebracht en dat is de reden dat ik nu vaak in mijn boot op het water te vinden ben.


In mijn directe woonomgeving zijn een aantal wateren waar er naast een goed snoekbestand ook veel wild te zien is als je er voor open staat. Vorige week twee reeën die in een hoek van een weiland beschutting zochten tegen de snoeiharde en ijskoude westenwind. In de sessie van vandaag een vos zien jagen op een konijn waarbij de vos zo opging in de jacht dat hij de boot pas op het allerlaatste moment zag. De vos schrok en het konijn vluchtte.

Tijdens mijn vistochten wordt het luchtruim boven de boot regelmatig doorkruist door een roofvogel, buizerd, valk of kiekendief op jacht naar een prooi. Zilverreigers en lepelaars zijn ook al geen uitzondering meer en maken het verblijf op het water aangenaam op de momenten dat de vangsten even achterblijven.

Waarom ben je lid van SVR?

Om van deze momenten later nog eens te kunnen genieten ben ik mijn vangsten gaan registreren. In een boekje houd ik bij hoeveel snoek ik vang. Lengte, vangsttijd, -diepte en met welke soort kunstaas de vis gevangen is. Ook vermeld ik bijzonderheden zoals bijv. de vossenjacht van vandaag.  Na de opkomst van de computer heb ik voor mijzelf een excel-bestand gemaakt waar ik de gegevens uit het boekje in overnam. En dan gebeurt het, de vaste schijf van de computer gaat kapot. Foei wat heb ik lopen schelden. Alle boekjes bij elkaar zoeken en in het nieuwe exel-bestand alle data weer invullen.

Ik wilde voorkomen dat ik dit moment nog eens zou meemaken en ging het internet op om een site te vinden die iets met vangstenregistratie deed. Groot was mijn verrassing dat de zoekterm vangsten +registratie in google een hit gaf waardoor ik op de site www.vangstenregistratie.nl uitkwam. In eerste aanleg werd de site door mij alleen maar als back up van het excel-bestand gebruikt. Tegenwoordig is het een vaste stek waar ik met mijn vismaten van onze en jullie vangsten geniet.