Sportvis Vangsten Registratie • sinds 2001 • 31.634 leden • 1,273265 miljoen vangsten

Of zoek naar:

Waarom is Ronald lid van SVR?

Ik ben Ronald van Leeuwen, geboren in en getogen sinds 1968 in de parel van de betuwe onder de rook van Tiel. Momenteel werkzaam als teamleider inbouwspecialisten voertuigelektronica in Breda.

Hoe ben jij begonnen met sportvissen?

Ik stam uit een familie van beroepsvissers en al bij mijn geboorte kreeg ik een hengel in mijn handen gedrukt. Mijn overgrootopa, opa en vader visten al heel veel en ben er letterlijk mee opgegroeid. Wekelijks hing het rookvat voor de schuur vol met paling, een geur die ik werkelijk nooit meer vergeet. Als jochie van 5 jaar zat ik al aan de waterkant met mijn vader en familie en iedereen in onze familie viste mee. Ik ervaar vissen net als lopen. Ik heb het geleerd en vergeet het nooit meer.


Van jongs af aan viste ik met de vaste stok op brasem en karper, daarna overgestapt naar de feeder en sinds een aantal jaren een succesvol specimenhunter op de barbeel. Om mijn ervaringen daar over te delen heb ik een zeer uitgebreide en druk bezochte website gemaakt, www.barbeel.eu, waar iedereen informatie kan vinden over het vissen op barbeel. Daarnaast zet ik me ook in als visgids d.m.v. de ondertussen erg geroemde Barbeel Experience waar mensen tegen vergoeding met mij mee kunnen kijken en leren. Dit is eigenlijk ook bedoeld om het welzijn van deze vissoort te waarborgen. Buiten het barbeelseizoen ben ik een allround visser en vis dan graag met de feeder of met de pen op karper en zeelt en een roofvis uitstapje schuw ik ook niet en ook daar heb ik een website over gemaakt.

Waarom ben je lid van SVR?

SVR is een heel goed initatief om zo in één oogopslag een landelijk beeld te krijgen van vangsten en er op deze manier een goede monitoring gedaan kan worden over aantallen en soorten in Nederland.

Ik doe er ook aan mee omdat in de door mij aangeleverde gegevens over gevangen vissen meewerk aan het monitoren en niet geheel onbelangrijk, onderlinge contacten met andere vissers uit het hele land. Het interactieve gedeelte dat men waarderingspunten kan geven en een boodschapje achter kunnen laten bij mijn vangst maakt het ook nog eens extra leuk. Iedereen is positief en de afgelopen jaren heb ik dan ook alleen maar leuke reacties gekregen en gegeven.

Waarom zou je anderen aanraden om lid te worden?

Met SVR kom je gemakkelijk in contact met andere vissers. Je krijgt zelf ook een mooi beeld over de vangsten. Zijn ze goed of slecht alleen bij jou of bij anderen. Je kunt er zelf ook veel informatie vandaan halen. Mede door het interactieve stuk wat er bij zit ook nog een kans maken om met je vangst een prijs te winnen of foto van de maand te worden.

Kortom ik vind SVR een echte aanrader waar je zelf ook nog een heel stuk wijzer van wordt en je vangsten kunt delen met je andere visvrienden of aankomende visvrienden.