Sportvis Vangsten Registratie • sinds 2001 • 31.634 leden • 1,273271 miljoen vangsten

Of zoek naar:

Waarom is Norman lid van SVR?

Mijn naam is Norman van Domburg (30jr) en ik ben woonachtig in de glazenstad “Westland”. Westland is een bijzonder waterrijk gebied binnen enkele kilometers gelegen van de Noordzee kust. Sinds een jaar of 8 ben ik werkzaam in de groente -en fruithandel als verkoper aan een grote Engelse supermarktketen.

In mijn spaarzame vrijetijd probeer ik, naast mijn aanstaande vrouw gelukkig te houden, zo veel mogelijk uren aan de waterkant door te brengen.

Hoe ben jij begonnen met vissen?

Al op jonge leeftijd nam mijn vader me mee naar de waterkant. In de wijk waarin ik opgroeide waren zat mogelijkheden om de fijne kneepjes van het vak te leren. Hoogtepunt van mijn prille sportvis loopbaan was het winnen van de viswedstrijd van de straat. Een zak  “justus” lokvoer en natuurlijk eeuwige roem vielen mij ten deel :)


Toen ik een jaar of 15 was ben ik me samen met mijn huidige zwager gaan richten op de karper visserij. Menig uur hebben we doorgebracht met het draaien van boilies en het bivakkeren langs het water in de polders van Maasland. Toch bleef het vissen met de vaste stok mij het meeste aanspreken.

Na een pauze van een aantal jaar waarin het gerstenat de voorkeur kreeg boven het slootwater, ben ik me verder gaan specialiseren in het vissen met de vaste stok. Sinds 2 jaar vis ik in de herfst en winter ook graag op snoek en andere rovers. Ook ben ik dit jaar ben ik puur uit nieuwsgierigheid in zout water gaan vissen. De Nieuwe waterweg is hier niet ver vandaan en dat was een goede plek om het vissen op zout water te leren werd mij verteld in de lokale hengelsport zaak.

Waarom ben je lid van SVR?

In mijn karper periode ben ik begonnen met het bijhouden van mijn vangsten. Per toeval kwam ik er jaren later achter dat er zoiets bestond als SVR. Voor mij een regelrechte uitkomst aangezien ik gek ben op statistieken, het bijhouden van vangsten en conclusies trekken uit bepaalde strategieën m.b.t. aas aanbieding e.d.. Ook is het natuurlijk gewoon hartstikke leuk om je foto van een prachtvis er op te zetten. Een klein beetje ijdel zijn we natuurlijk allemaal ;)!

Heb je een zelfde passie voor sportvissen als ik en vind je het leuk om je vangsten met iedereen te delen kan ik het je zeker aanraden je te registeren bij SVR.