Sportvis Vangsten Registratie • sinds 2001 • 31.634 leden • 1,273275 miljoen vangsten

Of zoek naar:

Waarom is Meris lid van SVR?

Ik ben Meris, 34 jaar en woon in IJmuiden. Ik werk al 18 jaar in een strandpaviljoen wat begon als bijbaantje maar ik ben daar gezellig blijven "plakken". Het is heerlijk om elke dag op het strand te zijn en de zon in de zee te zien zakken... In mijn vrije tijd ben ik ook graag buiten, vandaar ook mijn hobby; vissen!

Hoe kwam je in aanraking met sportvissen?

Tot mijn 4e jaar woonde ik boven de fietsenwinkel van mijn opa en oma, midden in de duinen van Heemskerk... Mijn oma was de hele dag thuis en nam mij en mijn neefjes dan mee om buiten leuke dingen te gaan doen waaronder vissen. Ik had toen zo'n ouderwetse "bamboe-stok" maar die werkte prima! In mijn beleving ving ik toen gigantische voorntjes en baarsjes... Naarmate ik wat ouder werd ging ik zelf op pad om een poging te wagen... In die tijd nam je een schep mee, om je eigen wormen te vangen, zodat je deze als haakaas kon gaan gebruiken en ook dat werkte prima!


Tussen mijn 12e en 28e had ik een soort van "pauze", ik hield mij meer bezig met andere dingen zoals stappen en reizen, totdat ik mijn huidige vriend leerde kennen... Zijn hobby was; vissen!! Zo leerde ik ook het nachtvissen en het statisch vissen kennen, maar mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar het pennetje en de drijvende korst, zo heb je veel meer "contact" met de vis... Stiekum leg ik wel een tweede hengel op de pieper omdat het vrij lastig is om op twee dobbers of korsten te letten als je, zoals ik doe, vrij dicht bij de bossen ligt!

Mijn voorkeur gaat uit naar karper en zeelt, dit omdat het beide zeer sterke vissen zijn en moeilijk te vangen! Toch heb ik in het afgelopen anderhalve jaar, in de paar uurtjes dat ik tijd heb om te vissen, van deze laatste vissoort, er toch meer dan 60 weten te vangen en ik krijg dan ook regelmatig emails met de vraag "hoe vang je een zeelt" helaas blijft dit mijn geheim maar ik geef uiteraard wel tips...

Wat vind jij leuk aan SVR?

SVR ontdekte ik zo'n anderhalf jaar geleden, een online vangstenlogboek, geweldig vind ik het! Zo kan ik altijd en overal mijn vangsten laten zien en bijwerken!
Handig in één overzicht! Zelf geniet ik er ook van om foto's te bekijken van vissen die medevissers hebben weten te vangen... wat een prachtexemplaren zitten er tussen!

Waarom zou je anderen aanraden om ook lid te worden van SVR?

Ik raad iedere sportvisser aan om zich aan te melden bij SVR, zodat iedereen kan zien wat er voor prachtigs in Nederland rondzwemt. Maar ook om een beeld te krijgen van wat er waar en wanneer gevangen wordt en wat "ons" visbestand op dit ogenblik is!