Sportvis Vangsten Registratie • sinds 2001 • 31.634 leden • 1,273263 miljoen vangsten

Of zoek naar:

Waarom is Jos lid van SVR?

Jos Raaijmakers is mijn naam. Ik ben geboren en getogen in Hoensbroek (Zuid Limburg) en ik ben 68 jaar. Ik heb een opleiding gehad voor constructie-bankwerker en ben met een onderbreking van 14 jaar als zodanig werkzaam geweest. Sinds 1988 woon ik in Maastricht.

Hoe ik begon met sportvissen

Als kind wandelden wij naar de kasteelgracht te Hoensbroek. Daar werden de eendjes gevoerd. Tevens kwamen daar dikke karpers op af en dat was heel boeiend voor mij. Mijn vader maakte voor mij een hengel van een lange beukentak! Voor het lijntje werd ijzergaren gebruikt, de dobber was een kurkje van een medicijnflesje waar een lucifer door gestoken werd. Het haakje was een kromgebogen knopspeld en de loodjes werden van bladlood gevouwen.

Jos

Dit alles is natuurlijk heel armoedig. Maar je moet weten dat ik de oudste van 6 kinderen was en omtrend 1951 of 1952 was niet veel te besteden. Mijn eerste deegje was ook het idee van mijn vader, want hij vond dat er vanillesuiker in moest. Met die uitrusting ben ik naar de kasteelvijver gegaan en kon al direct vrij veel kroeskarpertjes vangen waar ik heel trots mee thuis kwam. Ik huilde als ik ze weer moest gaan terug zetten! Vele jaren later kwam ik er achter dat het geen kroeskarpertjes waren maar giebeltjes.

Waarom ik SVR gebruik

Het leek mij leuk om mijn vangsten te registeren op SVR omdat ik op deze manier een heel leuk overzicht van mijn visgeschiedenis kreeg. De vissen die ik van voor mijn SVR inschrijving nog kon herinneren heb ik er dus ook nog op geplaatst. Met enkele foto's. Tevens is het heel leuk om op leuke vangsten te reageren en vooral jongeren aan te moedigen.

Ik kan iedere visser aanraden lid te worden van SVR. Je hebt een mooi overzicht van je vangsten. Tevens ook van de vangsten van alle andere leden. Het is vooral ook leuk om reacties te schrijven en je krijgt dan meestal ook reacties terug. Verder is er nog het fotoalbum en de sitemap met de records en het fotoarchief. Echt heel leuk!

Groeten, Jos Raaijmakers