Of zoek naar:

Verenigingen verzamelen ruim 600.000 vangsten


De 182 hengelsportverenigingen die bij Vangstenregistratie.nl zijn aangesloten, beheren gezamenlijk meer dan 630.000 hengelvangsten in het systeem.

De helft van deze vangsten is op Vangstenregistratie.nl ingevoerd door rapporteurs via SVR of het HVR-loket (vroeger HVR Online). Ook zijn er vangsten ingevoerd door verenigingscoördinators, geïmporteerd uit oudere projecten en afkomstig van wedstrijden.

Op weg naar geweldige mijlpaal

SVR en HSV/HSF bevatten samen nu gegevens van meer dan 850.000 hengelvangsten. Dat betekent dat een indrukwekkende mijlpaal steeds dichterbij komt: een miljoen vangsten op Vangstenregistratie.nl!

Kwaliteit

Toch is de hoeveelheid gegevens niet de eerste doelstelling van Vangstenregistratie.nl. De website neemt verschillende maatregelen om vooral voor een goede gegevenskwaliteit te zorgen. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met Soortenbank.nl en de integratie van haar door wetenschappers gevalideerde determinatie module.

Gebruik

Verenigingen worden eigenaar van de gegevens die ze verzamelen en kunnen deze voor verschillende doelen gebruiken, zoals visstandbeheer, hengeldruk analyse of soortenverspreiding. Daarvoor stelt Vangstenregistratie.nl handige instrumenten beschikbaar, zoals online statistieken, een exportmogelijkheid naar Microsoft Excel en de nieuwe vlekkenkaart weergave.

Over Vangstenregistatie.nl

Vangstenregistratie.nl bestaat al sinds 2001 en wordt gebouwd en onderhouden door sportvissers. In 2012 werd Vangstenregistratie.nl compleet vernieuwd en daarna groeide de website razendsnel.

Inmiddels meldde het 20.000ste lid zich aan en worden tussen de 10.000 en 25.000 vangsten per maand geregistreerd.

 

Vond je dit interessant? Log in om dit bericht te delen met je vismaten!