Sportvis Vangsten Registratie • sinds 2001 • 31.634 leden • 1,273293 miljoen vangsten

Of zoek naar:
Home / Nieuws / Vangsten app genomineerd voor Waterinnovatieprijs

Vangsten app genomineerd voor Waterinnovatieprijs


De Unie van Waterschappen heeft de Vangsten app genomineerd voor de prestigieuze Waterinnovatieprijs 2013.

Update: we feliciteren Natuurderij Keizersrande met het winnen van de Waterinnovatieprijs in onze categorie 'Water in de buurt'!

Uit 121 inzendingen van onder andere waterschappen, gemeenten en onderzoeksbureau's, werden 12 kanshebbers genomineerd in 4 categorieën. Vangstenregistratie.nl strijdt met twee andere inzendingen in categorie "Water in de buurt".

Sportvissers melden watercalamiteiten

De inzending van Vangstenregistratie.nl is gebaseerd op de populaire Vangsten app die de website sinds 2011 gratis aanbiedt voor Android en iPhone. Onder de titel "Sportvissers melden watercalamiteiten" schetst Vangstenregistratie.nl de integratie van een calamiteiten-meldpunt in de app.

Volgens dit concept kunnen de ruim 20.000 Vangsten app gebruikers bijzonderheden en misstanden op het water melden. Als sportvisser kun je hiermee direct anticiperen wanneer je tekenen ziet van bijvoorbeeld vissterfte, ongedierte of schade aan de oever.

Vangstenregistratie.nl oprichter Jorrit Venema over de nominatie:

"We zijn heel trots op deze nominatie! Vangstenregistratie.nl zoekt voortdurend naar mogelijkheden om haar community in te zetten voor de kennis over Nederlandse wateren en vissoorten.

Wij geloven dat innovatie zich niet beperkt tot mooie techniek, maar zich ook laat zien in slimme samenwerkingen tussen organisaties en communities. Dat de Unie van Waterschappen ons idee genomineerd heeft voor de Waterinnovatieprijs, is hiervan een geweldige bevestiging.

We hopen natuurlijk te winnen, maar ongeacht de uitkomst willen we vooral proberen dit concept een praktische uitwerking te geven. Dan betrekken we de Nederlandse sportvissers meer bij hun 'thuiswater', en brengen we de waterschappen in beter contact met een belangrijke groep watergebruikers."

Meer informatie

Bekijk de website van de Waterinnovatieprijs 2013 voor meer informatie. Je kunt ook onze inzending downloaden via de downloadpagina.

De winnaars worden op 10 december bekendgemaakt.