Sportvis Vangsten Registratie • sinds 2001 • 31.650 leden • 1,27483 miljoen vangsten

Of zoek naar:
Home / Nieuws / 300.000 hengeluren in SVR

300.000 hengeluren in SVR


De hoeveelheid gegevens in SVR blijft flink groeien. Ook de groei zelf, de hoeveelheid gegevens per maand of per jaar, neemt nog steeds toe.

Sinds enige tijd registreren we in SVR ook de 'hengeluren': het aantal uren dat er met één hengel wordt gevist. Het aantal hengeluren is een belangrijk gegeven als we trends in vangsten willen bekijken of de invloed van bepaalde factoren proberen te ontrafelen.

Je kunt niet zomaar het 'aantal vangsten' in twee maanden of op twee watertypes vergelijken; de vergelijking wordt veel eerlijker als je weet hoeveel uren in elke maand of op elk water is gevist. Om deze reden kun je bijvoorbeeld in de statistiekenmodule van SVR in elke grafiek behalve het aantal vangsten, ook het aantal visuren en het aantal vangsten per uur opvragen.

Vangsten per uur

Op 5 mei werd het 300.000-ste hengeluur in SVR vastgelegd. Zo wordt onze gezamenlijke data met de dag interessanter voor statistieken en analyses. En het is toch weer de eerste mijlpaal van het jaar. Hartelijk dank iedereen en hopelijk blijf je je vangsten registreren!